Energietransitie Flevoland

De complexiteit van de energietransitie in Flevoland maakt dat veel agrarische bedrijven en overheidspartijen bij ons aankloppen voor ondersteuning. Met behulp van onze kennis en expertise kunnen wij u bijstaan bij onder meer taxaties, onteigeningsprocedures, kavelruil en zakelijk recht. Wij leggen de focus op landelijk en agrarisch vastgoed. Als u wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen, vraag dan een offerte aan.

De agrarische sector en de energietransitie

Wij hebben veel ervaring in de agrarische sector opgedaan. Mede door deze ervaring weten wij wat er speelt binnen deze sector. De energietransitie in Flevoland is een belangrijk vraagstuk binnen de agrarische sector. De energietransitie maakt grondzaken complex. Bovendien zijn de belangen in de meeste gevallen tegengesteld. Dit vraagt om de juiste deskundigheid. Particulieren en agrarische bedrijven kunnen van onze deskundigheid gebruik maken. Zo kan er tot eerlijke oplossingen worden gekomen. Niet alleen in de agrarische sector hebben wij ervaring opgedaan. Ook in bestuurlijke omgevingen zijn wij werkzaam geweest. De vraagstukken rondom grondzaken kunnen wij dus vanuit verschillende perspectieven benaderen.

Advies en taxaties

U kunt als particulier of bedrijf bij ons terecht voor de taxatie van uw boerderij of perceel. Wij taxeren uiteenlopende typen percelen. Onder meer cultuurgrond, bos, water en dijklichamen. Het landelijk en agrarisch vastgoed is zeer divers. Wij beschikken over de specifieke kennis die komt kijken bij de verschillende typen percelen en agrarische bedrijven. Ook voor monumentaal vastgoed en woonboerderijen kunt u bij ons terecht. 

Taxatie bij een onteigeningsprocedure

Het laten taxeren van uw bedrijf of perceel kan verschillende redenen hebben. Gezien de energietransitie in Flevoland, betreft in veel gevallen de reden voor een taxatie een onteigeningsprocedure. Het kan zijn dat u een onteigeningsprocedure wil voorkomen. Maar het kan ook zijn dat u al midden in een procedure zit. In beide gevallen kunnen wij u ondersteunen. Bij een onteigeningstaxatie is het van belang dat een goed onderbouwd taxatierapport wordt opgesteld. Met behulp van onze expertise kunnen wij u uitstekend van dienst zijn.

Grondbeleid

Naast particulieren en agrarische bedrijven, bieden wij ook ondersteuning aan overheidspartijen. Grondbeleid is voor overheden geen makkelijke opgave. Om te beginnen vindt er veel verandering plaats in het Nederlandse landschap. Daarnaast brengt de energietransitie in Flevoland veel complexiteit met zich mee. Om projecten op een zorgvuldige manier te doorlopen, is het noodzakelijk om te beschikken over de juiste deskundigheid. Aequalitas helpt u graag. Wij zorgen dat er op zorgvuldige wijze grondstrategieplannen en aankoopstrategieplannen worden opgesteld. Wij kunnen u bijstaan bij een centraal beleidskader. Maar ook kunnen wij maatwerk leveren bij specifieke projecten.

Advies over nadeelcompensatie en planschade

De energietransitie in Flevoland en de vele veranderingen binnen het Nederlandse landschap maken nadeelcompensatie en planschade relevante vraagstukken. Soms kunnen overheidbesluiten voor u nadelig zijn. Omdat eerlijkheid bij ons centraal staat, proberen wij u zo goed mogelijk te helpen. Wij zorgen ervoor dat schade op de korte of lange termijn kan worden voorkomen. Gelijkheid staat bij ons centraal. Wanneer u een verzoek doet om nadeelcompensatie of planschade, helpen wij u graag door te taxeren en u te adviseren. Wij stellen onder meer een advies- of taxatierapport voor u op. 

Online contact opnemen

Heeft u vragen over de energietransitie in Flevoland op het gebied van grondzaken? Wij voorzien u graag van advies. Als u vragen heeft, kunt u die altijd aan ons stellen. U kunt contact met ons opnemen via het online contactformulier. U bent welkom in ons kantoor. Wij plannen daarvoor graag een afspraak in. Vraag een offerte aan, dan zullen wij u adviseren over de mogelijkheden. Maak gebruik van onze expertise. Wij beschikken over de juiste kennis en kunnen u uitstekend van dienst zijn. Zowel overheidspartijen als particulieren en agrarische bedrijven kunnen bij ons terecht.

Kan aequalitas u van dienst zijn?

Wilt u weten wat Aequalitas voor u kan doen, dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

contactformulier