Energietransitie Drenthe

Door de energietransitie worden er besluiten gemaakt die tegenstrijdige belangen en complexiteit met zich meebrengen. Het is dan essentieel dat u zich van het juiste advies laat voorzien. Ook in Drenthe is energietransitie een groot vraagstuk. Aequalitas is een rentmeesterskantoor dat u kan ondersteunen en adviseren bij grondzaken. Wij richten ons voornamelijk op landelijke gebieden. Onze ervaring in de agrarische sector stelt ons in staat om u uitstekend van dienst te kunnen zijn. U kunt een offerte aanvragen als u benieuwd bent naar de mogelijkheden. Heeft u vragen? Wij staan u altijd te woord.

Onteigening in Drenthe

Mede door de energietransitie vinden er veel veranderingen plaats in het landschap van Nederland. Aequalitas kan u bijstaan bij de complexe ontwikkelingen rondom de energietransitie in Drenthe, bijvoorbeeld bij onteigeningsprocedures. De schaarste van de Nederlandse grond maakt dat onteigening een ingewikkeld proces is. Wat grondverwerving betreft, is er vaak sprake van tegenstrijdige belangen. Om tot een overeenstemming te komen, is eerlijkheid essentieel. Wij streven naar een oplossing die eerlijk is voor alle betrokkenen.  

Nadeelcompensatie en planschade

De energietransitie maakt dat het Nederlandse landschap sterk in ontwikkeling is. De energietransitie in Drenthe brengt bepaalde overheidsbesluiten met zich mee die nadelen zoals planschade kunnen opleveren. In dat geval moet een verzoek om nadeelcompensatie of planschade worden gedaan. Wij kunnen u helpen met het opstellen van een advies- of taxatierapport. 

Advies met betrekking tot de energietransitie in Drenthe

De energietransitie in Drenthe is een enorme opgave. Wij kunnen u op verschillende manieren van dienst zijn. Het aankloppen bij Aequalitas voor ondersteuning en advies heeft een aantal voordelen. Allereerst hebben wij veel ervaring met werken in zowel de agrarische sector als bestuurlijke omgevingen. Daarnaast zijn alle relevante certificeringen en register-inschrijvingen aanwezig. Ook onze flexibiliteit is een groot voordeel. Wij kunnen namelijk gemakkelijk opschalen. Wij bieden verschillende diensten aan. Zo kunt u bij ons terecht voor de taxatie van agrarische bedrijven en percelen. Maar ook richten wij ons op de taxatie van andere typen percelen, waaronder cultuurgrond, bos, natuur, water en dijklichamen.

Kennis en expertise

Aequalitas beschikt over de juiste kennis en expertise rondom grondzaken en de energietransitie in Drenthe. Om te beginnen hebben wij veel werkervaring in de agrarische sector. Wij weten daarom precies wat de belangen zijn bij zaken zoals taxatie, planschade en onteigeningsprocedures. Daarnaast hebben wij ook werkervaring opgedaan in bestuurlijke omgevingen. Onze kennis en ervaring is dus zeer breed. Tegelijkertijd beschikken wij over de specifieke kennis die komt kijken bij agrarisch en landelijk vastgoed. Het is ons doel om een vertrouwelijke relatie op te bouwen. Om het vertrouwen te kunnen waarborgen, zullen wij op een zakelijke manier contact met u leggen. 

Een eerlijke oplossing

Wij streven naar oplossingen die voor alle betrokkenen acceptabel zijn. De energietransitie in Drenthe brengt veel complexiteit met zich mee, zowel voor overheidspartijen als agrarische bedrijven. Niet alleen particulieren en bedrijven kunnen bij ons terecht. Ook overheidspartijen kunnen wij ondersteunen. Zo verrichten wij opdrachten voor de overheid die te maken hebben met grondbeleid. Overheidspartijen kunnen bij ons onder meer terecht voor het opstellen van grondstrategieplannen en aankoopstrategieplannen. Overheden kunnen van onze kennis en expertise gebruik maken. U kunt ons gehele onteigeningsdossiers en onteigeningsverzoeken laten opbouwen. 

Een offerte aanvragen

Als u vragen heeft over grondzaken of de energietransitie in Drenthe, staan wij u graag te woord. Wij proberen u zo goed mogelijk te informeren. Bij grondzaken is het essentieel om zich van het juiste advies te laten voorzien. Maak gebruik van onze ruime ervaring en kennis. Via het contactformulier kunt u contact met ons opnemen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een offerte aan. U kunt langskomen bij ons kantoor. Wij plannen graag een afspraak met u in. 

Kan aequalitas u van dienst zijn?

Wilt u weten wat Aequalitas voor u kan doen, dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

contactformulier