Rentmeester Drenthe

Aequalitas is een rentmeester in Drenthe. Onze diensten als rentmeester betreffen onder meer grondverwerving, advisering en taxatie. Wij richten ons voornamelijk op landelijke gebieden. Maar zowel voor landelijke als stedelijke gebieden beschikken wij over de juiste kennis. Zoekt u als particulier of commercieel bedrijf een rentmeester in Drenthe? Vraag een offerte aan als u wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen.

Waarom Aequalitas als rentmeester in Drenthe?

Het voordeel van een dienst afnemen bij Aequalitas is in eerste instantie de flexibele capaciteit. Doordat wij in capaciteit kunnen opschalen, kunnen wij veel particulieren en bedrijven van dienst zijn. Daarnaast zijn alle relevante certificeringen en register-inschrijvingen aanwezig. Bij ons bent u verzekerd van de juiste expertise. Het grootste voordeel betreft misschien wel onze agrarische achtergrond. We zijn als rentmeester in Drenthe dus bekend met de agrarische vraagstukken. Een ander voordeel is dat wij ervaren zijn in het werken in een bestuurlijke omgeving. De combinatie van onze agrarische achtergrond en onze ervaring met het werken in een bestuurlijke omgeving, maken dat wij u uitstekend van dienst kunnen zijn. 

Tegengestelde belangen

Soms is er sprake van tegengestelde belangen. Gelijkheid staat bij ons centraal. Daarom gaan wij als rentmeester in Drenthe altijd voor de meest eerlijke oplossing. Zo zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat er eerlijk wordt gecompenseerd bij onteigeningsprocedures. Omdat wij zowel ervaring hebben met werkzaamheden in de agrarische sector als in bestuurlijke omgevingen, zijn wij in staat om een vertaalslag te maken. Hiermee zorgen wij voor een oplossing die eerlijk is voor alle betrokken partijen.

Taxatie bij een onteigeningsprocedure

U kunt bij ons onder meer terecht voor de taxatie van percelen. Wij helpen u bij het opstellen van een taxatierapport. Dit is een vereiste wanneer u een perceel wil laten taxeren. U kunt ons een agrarisch bedrijf laten taxeren. Maar ook verrichten wij taxaties van bos, natuur en percelen cultuurgrond. Een onteigeningsprocedure kan een reden zijn voor het laten taxeren van een perceel. Wij zorgen dat het taxatierapport aan alle eisen voldoet. Aan de hand van de richtlijnen van het Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs (NRVT) voeren wij een taxatie uit.

Grondverwerving

Aequalitas houdt zich ook bezig met grondverwerving. Een grondverwervingsproces brengt veel complexiteit met zich mee. Bovendien is de ruimte in ons land beperkt. Daarom is het van belang dat gelijkheid centraal staat bij grondverwerving. Het is ons doel om voor een eerlijke oplossing te zorgen, ook als belangen tegenstrijdig zijn. Door onze brede kennis en expertise zijn wij in staat om met een oplossing te komen die voor alle betrokkenen acceptabel is. Voor een goede vertrouwensband streven wij naar een zakelijke relatie.

Advies van een rentmeester in Drenthe?

Wij kunnen u uitstekend van advies voorzien. Bijvoorbeeld wanneer zakelijke rechten worden toegewezen. Bij het toewijzen van zakelijke rechten is het niet alleen belangrijk om de taxatierapporten uit te brengen en overeenkomsten op te stellen. Het is ook essentieel dat beide betrokkenen hun verplichtingen nakomen. Wij zullen u adviseren. Ook bij een verzoek om nadeelcompensatie of planschade kunnen wij u helpen. Hiermee kan worden voorkomen dat u nadelen ondervindt van besluiten van de overheid. 

Vraag een offerte aan

Als u een rentmeester in Drenthe zoekt, bent u bij ons aan het juiste adres. Naast particulieren en bedrijven, kunnen wij ook overheidspartijen van dienst zijn op het gebied van grondbeleid. Door onder meer grondstrategieplannen en aankoopstrategieplannen op te stellen, bieden wij u de juiste ondersteuning. Bent u als particulier, bedrijf of overheidspartij benieuwd wat Aequalitas voor u kan betekenen? Vraag dan een offerte aan. Op onze website vindt u een contactformulier. U kunt altijd contact met ons opnemen. Ook kunt u bij ons langskomen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Kan aequalitas u van dienst zijn?

Wilt u weten wat Aequalitas voor u kan doen, dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

contactformulier