Rentmeester Flevoland

Het landschap van Flevoland verandert voortdurend. Dit kan bijvoorbeeld zijn door woningbouw, het verbeteren van de infrastructuur, natuurgebieden, energietransitie en meer. Bij Aequalitas weten we dat dit voor de nodige uitdagingen kan zorgen. Als rentmeester in Flevoland kunnen we daarom uitstekend fungeren als tussenpersoon, maar ook al uw vragen beantwoorden en u adviseren. We werken niet alleen voor overheidsinstanties, maar ook voor particulieren en agrariërs. We zijn gespecialiseerd in agrarisch landschap tot aan de stedelijke gebieden. 

Waarom voor Aequalitas kiezen?

Aequalitas is meer dan een standaard rentmeester in Flevoland. Wij staan namelijk voor eerlijkheid en gelijkheid. Onze naam betekent daarom ook in het Latijn ‘gelijkheid’. We streven vanuit ons doel van gelijkheid daarom ook naar eerlijkheid wanneer er meerdere belangen spelen. We helpen bijvoorbeeld meerdere partijen met tegenovergestelde belangen om een passende middenweg te vinden. Daarnaast kunnen we u ook bijstaan bij een onteigeningsprocedure. Als u met een onteigening te maken krijgt, kunnen wij u helpen om eerlijk gecompenseerd te worden. In al onze diensten streven we altijd naar een gelijke behandeling en een zo eerlijk mogelijk resultaat.

Onze diensten als rentmeester in Flevoland

Onze werkzaamheden als rentmeester in Flevoland zijn vrij divers. Landschap kan immers op diverse manieren verdeeld en heringericht worden. Om deze reden bieden we u ondersteuning met onze verschillende diensten. Zo kunnen we u op de beste manier helpen om een eerlijk resultaat te behalen.

Taxaties

Een taxatie kan een waardevol document opleveren. Wanneer u ons als rentmeester in Flevoland inschakelt, kunnen we een eerlijke taxatie uitvoeren. Daarbij kunnen we u ook adviseren over hoe u het resulterende document het best kunt gebruiken bij bijvoorbeeld een onteigening. Naast onteigeningstaxaties kunnen we ook taxeren voor financiering. Al onze taxaties verlopen volgens de richtlijnen van het Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs (NVRT).

Grondverwerving

Als rentmeester in Flevoland kunnen we grondverwerving uitvoeren. Dit is een proces waarbij voor het algemeen belang en ontwikkeling van een gebied grond geworven wordt van diverse grondeigenaren. Aequalitas kan als rentmeester in Flevoland de onderhandelingen op verzoek van de overheid uitvoeren. We streven ernaar om tot een minnelijke overeenkomst te komen met iedere grondeigenaar zodat we onteigening kunnen voorkomen.

Onteigenen

Een onteigening is de laatste manier waarop de overheid uw grond kan bezitten. Zodra de overname van uw grond op een onteigening uitloopt, start er een proces. Wij kunnen u in dit proces bijstaan. Wanneer de overheid in het algemeen belang handelt, is het zeker dat uw grond in het bezit van de overheid komt. We kunnen u dan als rentmeester in Flevoland helpen met het ontvangen van een eerlijke en volledige nadeelcompensatie. 

Kavelruil

Een kavelruil is een instrument dat veelal wordt ingezet om landbouwgrond opnieuw in te delen. Minstens drie grondeigenaren ruilen van grond zodat de werkzaamheden van landbouwbedrijven efficiënter kunnen verlopen. Zo wordt bijvoorbeeld de reisafstand tussen percelen minder. Ook bij een kavelruil kunt u de ondersteuning van een rentmeester in Flevoland gebruiken. We kunnen bijvoorbeeld uw belangen behartigen in de ruil en u ondersteunen bij de betaling van de eventuele landinrichtingsrente.

Aequalitas als uw rentmeester in Flevoland

Aequalitas kan u in diverse situaties ondersteunen. We kunnen u begeleiden wanneer de overheid uw grond onteigend of wanneer er veel veranderingen plaatsvinden in uw omgeving en u vragen heeft. We vertellen u graag meer en kunnen u uitstekend voorzien van advies over de beste stappen die u kunt ondernemen. We kunnen ook als uw tussenpersoon optreden, wanneer u er zelf geen tijd en energie voor heeft om te onderhandelen. Wilt u graag gebruikmaken van onze diensten? Of bent u benieuwd hoe we u nog meer van dienst kunnen zijn? Neem dan gerust contact met ons op.

Kan aequalitas u van dienst zijn?

Wilt u weten wat Aequalitas voor u kan doen, dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

contactformulier